Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Trei primari PSD sancționați în ședința Comitetului Executiv al PSD Mehedinți. Care ar putea fi urmările

FOTO Primarul Constantin Trușcă

Trei primari PSD din Mehedinți au fost sancționați vineri în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD Mehedinți, care a avut loc la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.  Este vorba despre primarii comunelor Șimian, Bâcleș și Gogoșu. La ședință au participat Eugen Nicolicea, vicepreședintele Camerei Deputaților și Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD.

Cei trei primari social-democrați au fost demiși din funcțiile de președinți ai organizațiilor locale din comunele în care sunt primari, prin votul celor peste 100 de membri PSD prezenți în sală.

„Cu siguranță, vor trebui să țină pasul cu partidul. Domnul Trușcă e un om minunat, dar trebuie să țină domnul Trușcă pasul cu PSD Mehedinți, nu PSD Mehedinți cu domnul Trușcă! Asta e valabil în fiecare organizație județeană. Restul au rămas în sală s-au discutat lucrui importante, acum toată lumea ne așteaptă la masa, colegial. Unde sper să vină și domnul Trușcă și cei doi care au părăsit sala, dacă vor să fie în acestă echipă! Ușile PSD sunt deschise pentru oameni care gândesc ca noi, fac ca noi, care merg până la capăt, care lasă orgoliile și interesele personale de o parte, în această miză uriașă”, a declarat Codrin Ștefănescu, secretar general PSD.

Codrin Ștefănescu nu a detaliat motivele exacte pentru care au fost sancționați cei trei primari, dar este cunoscut faptul că de mai multă vreme aceștia sunt într-un conflict deschis cu președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu..

La începutul lunii august 2018, mai mulţi primari social-democraţi, dar şi un parlamentar PSD, Vlad Bontea, au trimis o petiţie la conducerea centrală a partidului, în care îi reproşau lui Aladin Georgescu faptul că nu se consultă cu organizaţia atunci când ia decizii, dar şi că activitatea sa în fruntea Consiliului Judeţean Mehedinţi este foarte slabă. Printre semnatarii petiţiei s-au numărat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, primarul comunei Şimian (cea mai mare comună din Mehedinţi), Constantin Truşcă, dar şi alţi primari din comunele Jiana, Bîcleş, Rogova, Vînjuleţ, exact oamenii care au adus cele mai multe voturi pentru PSD Mehedinţi la ultimele alegeri.

Situaţia s-a complicat şi mai mult, iar conflictul s-a adâncit atunci când Aladin Georgescu a semnat scrisoarea împotriva lui Dragnea, fără să consulte organizaţia, fără un mandat din partea acesteia.

Interesant este faptul că gruparea de primari rebelă a primit asigurări în toamna anului trecut de la conducerea centrală că Aladin Georgescu va fi debarcat din funcția de președinte al PSD Mehedinți. Iată însă că lucrurile au luat o altă întorsătură și nu ar surprinde pe nimeni ca acum primarii sancționați astăzi să părăsească partidul pentru o altă formațiune politică. De exemplu, Constantin Trușcă conduce cea mai mare comună din Mehedinți, iar voturile aduse de acesta au cântărit mult la procentul bun pe care PSD l-a scos în județ la ultimele alegeri electorale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.