Skip to content
Administrație locală Recent Spot

Viceprimarul Cîrjan, inițiatorul Festivalului Medieval al Cetății Severinului: Cu siguranță va deveni un brand turistic pentru Drobeta Turnu Severin

 

Publicul este așteptat la Cetatea Severinului, unde pe parcursul a trei zile, între 31 august și 2 septembrie 2018, va fi întâmpinat de cavaleri și domniţe, cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte,  teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale.

La sfârșitul lunii august va avea loc a treia ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului ce va aduce în municipiul de la Dunăre sute de personaje de Ev Mediu, cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli.

 

Festivalul, organizat la inițiativa viceprimarului Daniel Cîrjan, a ajuns la a treia ediție și se dorește a deveni un brand al municipiului Drobeta Turnu Severin.

“Ca inițiator al acestui proiect în urmă cu trei ani, mă bucur să văd că suntem deja la a treia ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului. Practic, turismul cu siguranță în municipiul Drobeta Turnu Severin și în județul Mehedinți poate fi unul dintre motoarele care să dezvolte economic. Să știți că festivalul medieval a căpătat o dimensiune destul de mare, iar anul acesta vom avea participanți din Bulgaria, Serbia.  Deci iată putem spune că festivalul are caracter internațional și cu siguranță va deveni un brand turistic pentru Drobeta Turnu Severin”, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.

Festivalul este organizat de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin și Palatul Culturii „Teodor Costescu”. Timp de trei zile, de vineri, 31 august, până duminică, 2 septembrie, zeci de artiști din România, Serbia și Bulgaria vor transforma Cetatea Severinului  într-un tablou vivant al Evului Mediu. Nu vor lipsi din program defilările cu cai, spectacolele pirotehnice, atelierele meșteșugărești, concertele de muzică medievală și spectacolele de teatru, dar nici spectacolele pentru copii.

„Cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin și al Consiliului Local municipal organizăm și în acest an o ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului în parteneriat cu Direcția de Patrimoniu și Turism Cultural. Vom avea parte de o ediție a unui festival medieval, a unui gen de manifestări care se bucură la ora actuală de mare interes din partea tuturor celor care iubesc astfel de evenimente. Ne interesează să ne integrăm și sperăm cu această ediție a treia să ne integrăm în această foarte interesantă și atractivă geografie a festivalurilor medievale care au loc în orașe de mare prestigiu din țară”, a precizat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Programul festivalului este următorul:

Vineri, 31.08.2018 

09:00 – 16:00 – Sosirea participanților și amenajarea taberelor medievale
16:00 – 19:00 – Deschiderea taberelor și atelierelor meșteșugărești, jocuri de societate, tir cu arcul, jocuri pentru copii
20:30 – Pornirea în paradă, cu cai, cavaleri, infanteriști, domnițe, meșteri, muzicanți
21:15 – Revenirea paradei la Cetatea Severinului și Festivitatea de Deschidere a evenimentului.

Sâmbătă, 1.09.2018 

11:30 – Trezirea la viață a taberelor medievale
12:00 – Deschiderea atelierelor de fierărie, zale, pielărie, încălțăminte, croitorie, olărit, caligrafie, croitorie, bucătarie, echitație, jocuri de societate și tir cu arcul. 12:00 – Atelier interactiv de dans medieval, cu Truverii.
ora 12:30 – Școala Barzilor Războinici – spectacol interactiv pentru copii, muzică și mânuire a armelor, lecții de duel scenic cu Peregrinii
13:00 – Jocuri Cavalerești – Demonstrații de întreceri, antrenament și turnir călare, cu Teutonii Transilvaniei
14:00 – 15:00 – Pauză de masă
15:00 – Prezentare de medicină și chirurgie medievală, la Spitalul Ioaniților – Red Cuvara grada Zagreba
15:30 – Prezentare de tehnică militară medievală, cu Compania Ursului Brun 16:00 – Scenariu amplu, cu toți participanții: „Veacuri Tulburi, partea I.: Cavalerii Sfintei Cruci” – poveste cu teatru, cai și bătălii de mari dimensiuni. 17:30 – Moment de teatru interactiv, cu Truverii
17:45 – Spectacol interactiv cu păsări de pradă – SoimanArt
ora 18:00 – CARNIVALE- concert Peregrinii, însoțit de coregrafii cu steaguri, arme, poiuri
18:15 – Întrecerea Arcașilor și dueluri orientale – Arena Arcașilor
18:15 – „Umăr la Umăr” – lupte demonstrative și prezentarea formațiilor de infanterie, cu Compania Dragonului și Deus Vult.
18:45 – Moment de teatru interactiv, cu Truverii
19:00 – Cercul Vânătoresc „Sfântul Hubert” – Introducere în lumea vânătorii medievale
19:30 – „Cavalerii Sfântului Ioan din Ierusalim” – Red Cuvara grada Zagreba 20:00 – Turnirul Severinului: întrecerea echipelor de luptători în armură
21:00 – Concert Eriney 21:40 – Deep6 Project – Spectacol de jonglerii cu foc 22:00 – Concert Truverii

Duminică, 2.09.2018: 

11:30 – Trezirea la viață a taberei medievale
12:00 – Deschiderea atelierelor de fierărie, zale, pielărie, încălțăminte, croitorie, olărit, caligrafie, croitorie, bucătărie, echitație, jocuri de societate și tir cu arcul 12:30 – „Cetate de Scuturi” – prezentare a războinicilor din Evul Mediu timpuriu și lupte demonstrative, cu Hrafnabroethr și Vereni.
ora 12:00 – Lecții de duel scenic și spectacol pentru copii cu Peregrinii
13:00 – „Vântul de Stepă” – spectacol interactiv cu păsări de pradă – SoimanArt 13:30 – „La Poarta Europei – Începutul Cruciadei Târzii” – Beli Orlovi
14:00 – 15:00 – Pauză de masă
15:00 – „De sagittis…” – Demonstrațiile arcașilor
15:30 – Scenariu amplu, cu toți participanții: „Veacuri Tulburi, partea II.: Pavăză Creștinătății”
16:00 – Turnirul Severinului: Duelurile (Tap Fight) și Proba de echipă (Eastern) 17:45 – Festivitatea de Închidere a Festivalului și salutul participanților către public.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.