Skip to content
Recent

Virgil Popescu, despre Aladin Georgescu: Și-a ”vândut sufletul Diavolului”

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a convocat astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Județean, a făcut rectificarea de buget, ca toți angajații DGASPC să primească banii. O situație care devenise problematică, de-a dreptul. Ministrul Virgil Popescu îl critică pe președintele CJ Mehedinți că a transformat această situație într-o luptă electorală.
Uneori, am impresia că președintele CJ Mehedinți, și-a ”vândut sufletul Diavolului”. Pentru că altfel nu îmi explic ce suflet a avut să stea cu banii în cont, doar de dragul unui câștig electoral, și să îi lase pe mehedențenii vulnerabili, fără bani, fără mâncare. A fost nevoie de strigătele disperate ale acestor mehedințeni, ca Aladin Georgescu să facă astăzi rectificarea de buget necesară, pentru ca banii, aproape 4 milioane de lei, să ajungă la cei care au nevoie disperată. Asta după ce, social democratul ”reformat”, așa cum se tot laudă cei de la PSD că sunt, a dat vina pe Guvern. Gestul inuman pe care l-a făcut, demonstrează din nou că PSD nu se poate reforma! Regret că s-a pretat la acest gest. Le cer scuze mehedințenilor, care au trebuit să treacă prin acest calvar, că au fost ”victimele” social democraților! Nu voi închide niciodată ochii la nedreptăți”, a scris președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu.
Președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că angajații DGASPC își vor primi salariile vineri sau în prima zi lucrătoare din luna decembrie.
Am convocat astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Județean în cadrul căreia s-a votat alocarea sumelor necesare pentru plata a două salarii, în net, iar în urma ședinței se vor face viramentele astfel încât, sper ca vineri, cel mai târziu miercuri, 2 decembrie, toți angajații DGASPC să primească banii. Cum am ajuns în această situație?! Istoricul îl știți cu toții și lipsa de colaborare a Guvernului pe acest subiect de-a lungul ultimelor luni. Acum, în cel de-al 12-lea ceas, la ultima rectificare a bugetului de stat, Județului Mehedinți i s-a alocat suma de 2,074 milioane lei, nu pentru plata acestor cheltuieli cum era normal ci pentru “Programul pentru Școli al României”, la care am adăugat economiile de 1,5 milioane lei realizate la același program. Sigur, școlile sunt închise și din acest motiv nu s-au cheltuit banii. Prin același act normativ ni s-a permis să folosim aceste sume pentru finanțarea celorlalte categorii de cheltuieli descentralizate și i-am alocat fondului de salarii al DGASPC. Pe de altă parte, suma a fost completată cu 200.000 lei din fondurile alocate inițial pentru organizarea unor competiții sportive care au fost anulate anul acesta, în contextul pandemiei. Reamintesc faptul că într-o ședință anterioară am alocat alte sume pentru DGASPC de la bugetul județului, astfel încât să putem asigura peste 4 milioane lei, banii necesari pentru plata salariilor nete pentru angajații DGASPC, pentru lunile septembrie și octombrie. Regret situația pe care au traversat-o oamenii prin restanțele înregistrate la plata salariilor și îi asigur că am făcut toate demersurile pentru a rezolva această problemă la care s-a ajuns din cauza incapacității membrilor Guvernului PNL de a înțelege nevoile oamenilor și care sunt responsabilitățile pe care le au, prin prisma funcțiilor pe care le dețin! Multă sănătate tuturor”, a scris Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.