Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Recent

Virgil Popescu – PNL: Prioritatea liberalilor este să aducem gazul românesc în casele românilor!

Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii de la Camera Deputaților Virgil Popescu a declarat că PNL se va concentra foarte mult în 2019 pe aducerea gazului românesc în cât mai multe gospodării din casele românilor.

Unul dintre proiectele pe 2019 este să aducem gazele în toate localitățile din Mehedinți. Bine este vorba de un proiect care se va întinde pe 4 – 5 ani de zile – acolo unde cetățenii vor să aibă gaz. La nivelul județului Mehedinți s-a discutat deja și cu cei din compania Transgaz – ca să se extindă conducta. (…)  Ne vom bate ca numele PNL să fie legat în Mehedinți de aducerea gazelor românesc în casele cetățenilor”, a declarat liderul PNL Mehedinți la Tele2 Drobeta.

Cu privire la problema din Drobeta Turnu Severin, Virgil Popescu a oferit o serie de explicații.

La Drobeta Severin situația a fost mai complicată, dar lucrurile cred că se vor schimba. La modificarea legii gazelor naturale și energiei electrice am lucrat de mai bine de un an de zile și în luna iulie a fost promulgată.  Până acum Consiliul Local, primăria, nu putea rezilia contractul care prevedea ca în 2013 să fi fost racordat municipiul și restul localităților incluse în contract. Recent, cei de la companie au admis că au realizat doar 17% din lucrări în Severin. Însă potrivit modificărilor făcute la lege, începând cu jumătatea lunii ianuarie de exemplu Consiliul Local poate adopta un proiect de hotărâre pentru a rezilia contractul”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Legea prin care concesiunile de gaze din România se vor debloca a fost aprobată de plenul Camerei Deputaților miercuri, 13 iunie, cu 241 de voturi. Vicepreședintele Comisiei pentru Servicii și Industrii Virgil Popescu a declarat că datorită acestui proiect vor beneficia primarii, cetățenii și industria din România.

Eu și colegii din PNL am votat pentru aprobarea acestui PLX, numărul 338, din mai multe motive. Prin proiectul de lege le dăm dreptul primarilor și UAT să concesioneze distribuția de gaz. Totodată, am făcut o serie de amendamente care să îi ajute pe mari producători, pentru că le permite celor care au consum de peste 150.000 de megavați să se alimenteze printr-o magistrală proprie. Astfel îi ajutăm să devină competitivi. Prin amendamentul depus de mine și colegii mei am încercat definirea unui consumator industrial eligibil, care va avea dreptul să se lege direct la Transgaz printr-o magistrală proprie și va evita astfel costurile de distribuție. Astfel vom da o gură de oxigen industriei românești și viitorilor investitori”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

2 comentarii la “Virgil Popescu – PNL: Prioritatea liberalilor este să aducem gazul românesc în casele românilor!

  1. CAT MAI URGENT, AR TREBUI SA SE BAGE GAZE SI IN LOCALITATILE COMUNELE MEHEDINTIULUI!!!
    GAZUL LA ORA ACTUALA . REPREZINTA CEA MAI IEFTINA SURSA DE INCALZIRE TERMICA IN CASELE OAMENILOR, POTI MENTINE MEREU CURATENIE, LIPSA EFORTULUI DE A ADUCE MEREU LEMNE, SPARTUL LEMNELR ETC-TREBUIE TRECUT URGENT LA ACEASTA INCALZIRE AVAND GAZUL CA SURSA DE CALDURA, SPER CA PRIMARUL LIBERAL HORIA BALICA SA NE AJUTE SA IMPLEMENTAM ACEST PROIECT DE ADUCTIUNE CU GAZ SI IN LOCALITATEA RASCOLESTI-COMUNA IZVORUL BARZII!!
    DR.ING.AUREL GRIGORE SEBES

  2. Stimate domnule deputat Virgil Popescu am şi eu o intrebare la Orşova vă gândiţi să introduceţi gazul? Ne-ar prinde tare bine şi nouă cei atât de bătuţi de soartă şi lăsaţi la mila Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.