Skip to content
Administrație locală Recent

Aladin se disculpă! Autoritățile statului trimit notificări că sunt probleme cu banii!

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu acuză dezinformări și susține că nu există probleme cu atragerea de fonduri europene. În replică, prefectul județului Mehedinți precizează că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a notificat săptămâna aceasta Finanțele Publice Mehedinți, care a emis un titlu executoriu pentru suma de 4.229.263, 93 lei.

Cum se apără Aladin Georgescu?

Așa cum v-am anunțat public, am depus atunci cinci cereri de finanțare în vederea accesării de fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 6.1, Proiecte retrospective pe drumuri județene. Cele cinci cereri vizau finanțarea unor lucrări pe drumuri județene care, fie s-au modernizat în ultimii patru ani cu fonduri de la bugetul județului, fie au fost prinse pentru modernizare cu fonduri proprii sau guvernamentale. Nu am fâcut altceva decât să profităm de oportunitatea oferită la momentul respectiv, de Comisia Europeană de a recupera din fonduri europene, banii pentru investiții făcute sau aflate în curs de implementare. De altfel, Comisia Europeană a lansat acest apel pentru a crește gradul de absorbție a fondurilor europene și a permite autorităților locale să atragă altele. Aceste proiecte au fost depuse cu toate documentațiile necesare care atestau stadiul real al investițiilor. Nu a fost nicio încercare de a induce în eroare finanțatorul, de altfel, nu se putea face acest lucru!
Mai mult decât atât, documentația a fost verificată atât de reprezentanții POR (Programul Operațional Regional), cât și de cei ai Autorității de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care sunt de fapt inițiatorii contractului de finanțare semnat. Fondurile europene nu se puteau atrage fără acceptul acestor organisme, iar cine insinuează că se putea face acest lucru, manipulează în cel mai josnic mod! În acest moment nu se pune problema returnării nici unui euro atras de Consiliul Județean Mehedinți. Noi am depus o contestație în urma auditului realizat de Serviciul aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și există argumentele pentru a avea o decizie favorabilă sau pentru a folosi alte căi de atac, în măsura în care este nevoie”, susține președintele CJ Mehedinți.

În replică, prefectul Cristinel Pavel îl acuză că minte și de neasumarea greșelii.

Aladin Gigi Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, MINTE fără pic de rușine mehedințenii și nu își asumă greșeala pe care a făcut-o. Vă spuneam ieri că din cauza incompetenței sale, instituția pe care o conduce a fost sancționată pentru nereguli într-un proiect cu fonduri europene. Așa se face că Aladin Gigi Georgescu, ca reprezentat legal al CJ Mehedinți, datorează autorității cu competențe în gestionarea fondurilor europene suma de 4.229.263, 93 lei. Concret, a încercat să păcălească autoritățile și să obțină finanțare europeană pentru un drum care era deja asfaltat. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a notificat săptămâna aceasta Finanțele Publice Mehedinți, care a emis un titlu executoriu pentru această sumă. Avocatul de la Vânju Mare se face că nu știe nimic de acest titlu executoriu și MINTE că ”nu se pune problema returnării nici unui euro atras de Consiliul Județean Mehedinți” fiindcă a depus o contestație. Nu trebuie să ai studii de drept ca să înțelegi că din moment ce există un titlu executoriu, pe care Finanțele Publice Mehedinți trebuie să-l pună în aplicare, nu mai poate fi vorba de analiza unei contestații. Aladin Gigi Georgescu poate lua însă mai multe informații de la juriștii Finanțelor Publice Mehedinți privind procedura executării, dar cert este că imediat cum trece starea de alertă (în această perioadă sunt oprite executările), Fiscul va trece la executare. Asta, spre norocul angajaților de la Consiliul Județean Mehedinți și instituțiile subordonate pentru că vor exista bani în contul instituției pentru a lua salariile. Perspectivele pentru lunile viitoare sunt însă sumbre pentru această instituție, administrată de Aladin Gigi Georgescu”, a precizat prefectul județului Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.