Skip to content
Lifestyle Recent

Avertisment din partea oamenilor de știință: Avem nevoie să dormim mai mult!

Oamenii de știință ne avertizează că avem nevoie de mai mult de 8 ore de somn pentru că telefoanele mobile și faptul că ne pierdem mult timp pe rețelele de socializare ne stresează foarte mult.

Noile recomandări sunt de cel puțin 8 ore și jumătate, ca să fim siguri că dormim efectiv cele 8 ore. În caz contrar, din lipsa de somn nu avem acuitate mentală și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza stresului.

Avem nevoie de mai mult somn pentru că în timpul zilei suntem bombardați cu sute de informații noi, iar în perioada de repaus creierul nostru trebuie să aibă timpul necesar să le sorteze.

Una din funcțiile somnului este și sortarea informațiilor pe care le acumulăm cât suntem activi, nu doar de refacere a celulelor. Drept urmare, având în vedere că suntem nevoiți să procesăm atât de multe informații este cazul să dormim mai mult.

Din cauza telefoanelor mobile și a faptului că putem accesa oricând rețelele de socializare creierul nostru este tot timpul în alertă, iar corpul nostru este supus unui nivel de stres mai mare. De aceea trebuie să ne protejăm, dacă vrem să fim sănătoși și funcționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.