Skip to content
Recent Spot

Cristian Pavel (TNL): Îi invităm pe tineri să se înscrie în programul “Descoperă Europa”

 

Tineretul Național Liberal îi invită pe toți tinerii care au 18 ani să se înscrie în programul “Descoperă Europa”, lansat zilele trecute. Mai exact, prin acest program, acești tineri pot beneficia de un abonament de tren gratuit de până la 30 de zile cu care să călătorească în Uniunea Europeană în această vară.

Aproximativ 15.000 de tineri din UE vor primi un permis gratuit de călătorie prin Programul „Descoperă Europa” și aproximativ 750 dintre beneficiari vor fi din România.

Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 și să cuprindă minimum o destinație din altă țară decât țara în care  se începe călătoria și maximum 4 țări în plus față de țara din care se pornește. Înscrierile pentru a beneficia de un permis de călătorie prin Programul „Descoperă Europa” se fac în perioada 12 – 26 iunie 2018, pe platforma online de înscrieri http://europa.eu/youth/discoverEU_ro , unde puteți găsi și condițiile de înscriere.

Programul a fost inclus în bugetul Uniunii Europene de către europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan – negociator-șef al Bugetului UE pentru 2018 – și are o valoare de 12 milioane de euro. “Descoperă Europa” va continua și după 2020: Comisia Europeană a recunoscut potențialul acestui proiect și a propus în noul buget multianual 2021 – 2027 alocarea a 700 de milioane de euro pentru acesta.

„Programul reprezintă o oportunitate pentru tinerii din România, nu doar pentru că le oferă posibilitatea descoperirii unor noi locuri și experiențe, dar și pentru că acest tip de călătorii ajută la dezvoltarea creativității și a încrederii în sine”, spune Cristian Pavel, președintele Organizației de Tineret a PNL Mehedinți.

Cum te poți înscrie pentru a primi un permis de călători vara aceasta prin „DiscoverEU”

  • să ai 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adică să te fi născut între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000, inclusiv);
  • să ai cetățenia uneia din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene;
  • să accesezi platforma online de înscrieri http://europa.eu/youth/ discoverEU_ro;
  • să introduci numărul cărții de identitate sau al pașaportului pe formularul on-line de înscriere;
  • să răspunzi la un quiz de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 și la inițiativele UE dedicate tinerilor. În cele din urmă, va trebui să răspunzi și la o întrebare de departajare, care îi va permite Comisiei să clasifice participanții în cazul în care sunt prea multe cereri;
  • să îți începi călătoria într-unul din cele 28 de state membre ale UE;
  • să călătorești în perioada 9 iulie-30 septembrie 2018;
  • să îți planifici o călătorie de cel puțin o zi și de maximum 30 de zile;
  • să vizitezi între una și 4 țări străine de pe teritoriul UE;
  • să îți dorești să devii ambasador al inițiativei DiscoverEU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.