Skip to content
Focus

Campanie de colectare de cărţi pentru copii

 

Organizaţia Femeilor Liberale din Mehedinţi organizează o campanie de colectare de cărţi pentru copii, intitulată “O carte schimbă o viaţă – carte pentru copiii din mediul rural”. Acţiunea se va desfăşura în perioada 23.04.2018 – 31.08.2018.

Cei care doresc să doneze cărţi pentru copii pot să le aducă la sediul Partidului Naţional Liberal din Drobeta-Turnu Severin, bulevardul Carol nr. 19, de luni până vineri, între orele 10:00 – 15:00.

Cărţile colectate vor fi donate începând cu data de 1 septembrie a.c. şcolilor din mediul rural din judeţul Mehedinţi, în mod special în localităţile unde nu există biblioteci.

„Ne-am propus să strângem un număr cât mai mare de cărţi, să le donăm şcolilor din mediul rural şi chiar să ajutăm unele şcoli să-şi formeze o bibliotecă. În multe localităţi din mediul rural nu există biblioteci şi acei copii nu au de unde să-şi procure o carte, nici măcar pentru lecţiile de zi. Chiar dacă trăim într-o lume plină de informaţie, eu cred că trebuie să convingem aceşti copii să pună mână să citească o carte”, a declarat joi, 3 mai, Daniela Şurcă, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale Mehedinţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Daniel Cîrjan, preşedintele Organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin, a subliniat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că educaţia reprezintă o prioritate pentru Partidul Naţional Liberal:

„Educaţia reprezintă o prioritate pentru Partidul Naţional Liberal la nivel naţional aşa cum a fost declarată de conducerea partidului, aşa cum sunt şi proiectele iniţiate la nivel naţional de conducerea PNL, dar educaţia reprezintă o prioritate pentru noi şi la nivel local, iar acest lucru îl veţi vedea şi în perioada următoare, conform proiectelor pe care le vom depune, la nivelul Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin şi Consiliului Judeţean Mehedinţi, pe acţiuni care vizează creşterea calităţii educaţiei la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin şi judeţului Mehedinţi

Copii merită o atenţie deosebită şi trebuie să fie prioritari, să fie punctul central în cadrul oricărei strategii pe care un partid politic vrea să o formuleze ca politică publică pentru cetăţeni. Viaţa publică din ultima perioadă este invadată de către persoane publice cu funcţii de conducere la toate nivelurile, persoane care multe dintre ele au o educaţie precară şi reprezintă un exemplu prost pentru copiii din ziua de astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.