Skip to content
Administrație locală Focus

Când va fi iluminat Chipul lui Decebal?

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a anunțat că s-a mai făcut un pas în vederea finalizării proiectului de iluminare a Chipului lui Decebal, de pe Clisura Dunării.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți de astăzi, s-au aflat 14 proiecte. Cele mai importante se referă la demersurile pentru iluminatul artizanal, pe timp de noapte din zona Mraconia și demersurile pentru demararea unei campanii de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul județului Mehedinți. Astfel, suntem în linie dreaptă în ceea ce privește iluminarea Chipului lui Decebal de pe Clisura Dunării. Primăria Eșelnița ne-a transmis în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean, 18 metri pătrați necesari pentru amplasarea unui stâlp cu mai multe proiectoare care să ilumineze obiectivul. Alte proiectoare vor fi suportate din cheltuiala Consiliului Județean și amplasate pe stâlpii care vor fi poziționați pe Podul de la Mraconia. Estimez că în primăvară, când va începe sezonul turistic, vom putea să și iluminăm, pe timp de noapte, Chipul lui Decebal”, a anunțat Aladin Georgescu.

Președintele CJ a mai anunțat că va demara o campanie de informare a cetățenilor județului Mehedinți cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

Prin Ordinul Ministrului Mediului s-a aprobat finanțarea unui program vizând educația și conștientizarea publicului privind gestionarea deșeurilor, județului Mehedinți revenindu-i suma de 190.481,49 lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. În acest sens, Consiliul Județean va accesa această sursă de finanțare, urmând să contribuie cu suma de 21.130 lei, cheltuieli eligibile în procent de 10%. Prin acest proiect se vor realiza pliante și afișe informative pentru adulți și copii și se vor organiza conferințe de informare în municipiile, orașele și comunele din județ”, a mai declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.