Skip to content
Focus Recent

Când vine Papa Francisc în România

Arhiepiscopul romano-catolic de București, monsienorul Ioan Robu a anunțat că Papa Francisc va vizita țara noastră în anul 2019.

Întâlnirea cu Papa a fost lungă pentru că fiecare dintre noi a avut ocazia să vorbească. Și Biserica Ortodoxă va fi implicată în discuții, ca religie majoritară în România. Papa a confirmat, totuși, că va veni în 2019„, a declarat monsienorul Robu care a fost recent  la Vatican.

Arhiepiscopul Robu s-a întâlnit cu Papa pe 9 noiembrie, împreună cu episcopii din România adunați la Roma pentru vizita lor ad limina.

Cu privire la Vizita ad Limina Apostolorum, Codul de Drept Canonic spune:

Can. 399 – §1. Episcopul diecezan trebuie să prezinte Suveranului Pontif, o data la cinci ani, un raport despre starea diecezei ce îi este încredințată, dupa forma și timpul stabilite de Scaunul Apostolic.

Can. 400 – § 1. Daca nu a fost stabilit altfel de către Scaunul Apostolic, în anul în care trebuie să prezinte Suveranului Pontif raportul, Episcopul diecezan să se duca la Roma pentru a venera mormintele Sfinților Apostoli Petru și Paul și pentru a se prezenta la Pontiful Roman.

În România există 870.774 catolici; 4,3% din populație. Biserica Catolică este a doua cea mai mare denominație românească după Biserica Ortodoxă Română.

Conferința episcopilor români este compusă din 17 episcopi, incluzând atât episcopii eparhiilor romano-catolice, cât și eparhiile greco-catolice, adică eparhiile ritului bizantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.