Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Captură de ţigări netimbrate, în valoare de peste 60.000 de lei

 

Poliţiştii de frontieră au confiscat 5.490 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 66.000 de lei, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ au organizat zilele trecute o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, ocazie cu care a fost oprit în trafic un autoturismul condus de un cetățean român.

În urma verificării autoturismului, oamenii legii au descoperit cantitatea de 5.490 de pachete cu ţigări mărcile Marvel, Compliment și Marble, fără marcaje fiscale, iar asupra şoferului maşinii suma de 2.063 lei.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de aproximativ 66.000 de lei, autoturismul în cauză și suma de bani au fost indisponibilizate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege. Conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 1 iulie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.