Skip to content
Recent

Caravana ”Alege oaia!” a ajuns în Buzău. Daea inspectează produsele de pe rafturi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns împreună cu caravana ”Alege oaia” – binecunoscutul său proiect -, la Buzău, acolo unde a făcut o inspecție, cu scopul de a vedea câte produse românești se regăsesc pe rafturile unui celebru supermarket din zonă.

Astfel, ministrul a trecut pe la raioanele cu carne de oaie, lactate și ouă, cumpărând la final o cutie de smântână românească, pe capacul căreia se regăsea tricolorul. Întrebat de jurnaliști ce impresie i-a lăsat supermarketul, Daea a răspuns că dă „nota de respect faţă de poporul român” şi că „exemplul nu trebuie urmat, ci aplicat”, după cum relatează Agerpres.ro.

La deschiderea manifestării din parcarea unui centru comercial buzoian – unde caravana ”Alege oaia!” va poposi un timp, și unde mai mulți fermieri din judeţ își vor expune produsele tradiţionale -, Petre Daea a susţinut că, într-o cunoscută reţea de magazine, „în spaţiile de comercializare, pe rafturile pentru consumatori, carnea de porc produsă de români este tot mai prezentă”. „Am pornit timid, dar în acelaşi timp hotărâţi. Am pornit timid pentru că a fost un număr mic de animale, astăzi zilnic în România se comercializează 1.000 de capete de suine, pregătite pentru comerţ. Este un lucru excepţional şi acesta este drumul pe care trebuie să mergem”, a afirmat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.