Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent Spot

Constantin Trușcă: “Administrație performantă se poate face din orice partid politic atât timp cât se face cu oameni și pentru oameni”

 

Primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă, face primele declarații după ce vineri a fost sancționat în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD Mehedinți, alături de primarii din Gogoșu și Bîcleș.

Voalat, edilul de la Șimian lasă să se înțeleagă că va părăsi PSD-ul și va alege să facă politică în cadrul altei formațiuni politice. Luni seară, într-o postare pe Facebook, Constantin Trușcă face primele declarații după sancțiunea de vineri:

„Mulțumesc tuturor mehedințenilor pentru mesajele de susținere și îi asigur că voi rămâne același om – al faptelor.  Regret că, în ultima perioadă, conducerea PSD Mehedinți se pare că a uitat faptul că am fost aleși pentru a-i reprezenta pe oameni, nu pentru a ne urmări interesele politice meschine prin intermediul funcțiilor administrative. Reamintesc conducerii PSD Mehedinți faptul că administrație performantă se poate face din orice partid politic atât timp cât se face cu oameni și pentru oameni.
Omul sfințește locul și DOAR CEI CARE NE-AU VOTAT ne pot sancționa, în funcție de fapte.
Vă asigur că mă voi implica în continuare pentru a dezvolta comuna pe care m-ați mandatat să o administrez!”

Cei trei primari social-democrați au fost demiși vineri, 18 ianuarie, din funcțiile de președinți ai organizațiilor locale din comunele în care sunt primari, prin votul celor peste 100 de membri PSD prezenți în sală.

Codrin Ștefănescu, secretar general PSD, prezent vineri la ședință, nu a detaliat motivele exacte pentru care au fost sancționați cei trei primari, dar este cunoscut faptul că de mai multă vreme aceștia sunt într-un conflict deschis cu președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu..

La începutul lunii august 2018, mai mulţi primari social-democraţi, dar şi un parlamentar PSD, Vlad Bontea, au trimis o petiţie la conducerea centrală a partidului, în care îi reproşau lui Aladin Georgescu faptul că nu se consultă cu organizaţia atunci când ia decizii, dar şi că activitatea sa în fruntea Consiliului Judeţean Mehedinţi este foarte slabă. Printre semnatarii petiţiei s-au numărat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, primarul comunei Şimian (cea mai mare comună din Mehedinţi), Constantin Truşcă, dar şi alţi primari din comunele Jiana, Bîcleş, Rogova, Vînjuleţ, exact oamenii care au adus cele mai multe voturi pentru PSD Mehedinţi la ultimele alegeri.

Situaţia s-a complicat şi mai mult, iar conflictul s-a adâncit atunci când Aladin Georgescu a semnat scrisoarea împotriva lui Dragnea, fără să consulte organizaţia, fără un mandat din partea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.