Skip to content
Ediția de astăzi

Culisele discuției președintelui Iohannis cu PNL: Ce teme le-a dat șeful statului liberalilor

Liberalii s-au reunit, luni dimineață, într-o ședință la care participă și președintele statului, Klaus Iohannis. Potrivit unor surse politice, președintele Iohannis a insistat, în cadrul ședinței, că trebuie declanşate alegeri anticipate. Totodată, Klaus Iohannis i-a felicitat pe liberali că au ajuns pe primul loc în preferinţele electoratului, însă i-a avertizat că lupta cu social-democrații nu trebuie să stagneze.

„Am ajuns cel mai mare partid și bravo nouă! Guvernul e performant deja, dar să avem grija la PSD, că nu o să ezite să ne atace dacă greşim“, a spus Klaus Iohannis în şedinţa conducerii PNL, susţin sursele citate, potrivit PSNews.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că alegerile anticipate ar putea fi organizate în primăvara anului viitor, înainte de alegerile locale.

„Eu cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Voi avea discuții cu toți liderii politici”, a spus preşedintele, întrebat când ar putea fi organizate alegerile anticipate, în contextul în care deja premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea pe modificările la OUG 114, în Parlament.

PNL, în continuă creștere

Amintim că potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, în creştere importantă faţă de luna precedentă, când liberalii erau cotaţi cu 29,6%.

PSD rămâne tot la puţin peste 21 la sută, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12 procente în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 -27 noiembrie. Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.

DETALII AICI: Sondaj IMAS privind alegerile parlamentare. Cum stau partidele după rezultatele de la prezidențiale în intenția de vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.