Skip to content
Ediția de Astăzi

Dezbatere electorală. Iohannis: Dacă voi avea un al doilea mandat, voi avea mai multe dezbateri

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 19 noiembrie, o dezbatere cu jurnaliști și alți invitați, printre care și studenți. El a vorbit despre mandatul său, dar a răspuns și la o serie de întrebări ”incomode”.

Redăm mai jos o serie din declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis:

Dacă voi fi ales, mă voi implica total pentru România normală. E mai mult decât un slogan, e dorința să fim și noi o țară normală. Înseamnă prosperitate, creștere economică, locuri de muncă bine plătite, că cetățeanul e în centrul sistemului, că pacientul e în centrul sistemului de sănătate. Pot garanta că mă voi implica cu tot ce știu, tot ce pot pentru a lucra împreună cu guvernul în sensul îmbunătățirii performanței economice a României.

Lucrurile arată bine, avem soluții, știu ce este de făcut, e un guvern nou în funcțiune care știe cum trebuie abordate lucrurile. Vă garantez că vom merge spre mai bine. Suntem într-o situație care trebuie tratată cu foarte mare atenție și acest lucru îl vom face

Politica economică a fostului guvern a fost axată pe consum și s-a ajuns să intrăm într-o zonă nesănătoasă la o serie de parametri. Aceste lucruri pot fi corectate pentru a trece într-o zonă de creștere sustenabilă.

Spre sfârșitul mandatului am avut summitul de la Sibiu unde au participat toți liderii europeni , unde am creionat parcursul Uniunii Europene pentru următorul mandat de 5 ani. Am avut un mandat care a început ca un mandat de construcție, așa l-am gândit dar pe parcurs am ajuns sa am un mandat care de fapt trebuia să mențină România în marile coordonate dorite de români. Opunându-mă PSD-ului am reușit în acest fel și cred că pot să spun că acestea au fost reușite. Am reușit să ma opun PSD-ului suficient cât se mențin România pe traiectoria europeană.

Timp de 30 de ani PSD a inhibat dezvoltarea României și acum lucrurile trebuie să se schimbe fundamental. PSD trebuie înlăturat din decizia statului, în mod democratic, prin vot. E singurul mod democratic prin care un partid care a dăunat e trimis în opoziție. Mă bazez evident pe alegătorii liberali, care m-au susținut de la început.

Mă adresez și electoratului USR PLUS. Încă din 2017 am luptat împreună pentru apărarea statului de drept, suntem de aceeași parte a baricadei. Mă adresez electoratului PMP, maghiar. Mă adresez și electoratului PSD, are nevoie să fie reprezentat de un partid democratic.

Noi nu tăiem pensii, salarii, o să avem grijă ca pensiile și salariile să crească și îmi doresc ca și electoratul PSD să aibă un partid democratic care să îi reprezinte.

Mă adresez în special tinerilor, foarte mulți au mers la vot și au votat, le mulțumesc. Votul este vital și dacă doriți să participați la construcția viitorului României mergeți la vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.