Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat joi, 13 mai, că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend: De sâmbătă, 15 mai, se elimină portul măștii în exterior, cu unele mici excepții, și restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Primul punct din calendarul de relaxare est 15 mai, când se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. Tot din acest weekend sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a anunțat președintele României.

Klaus Iohannis a precizat că alte relaxări vor fi permis de la data de 1 iunie.

De la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a mai spus președintele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.