Skip to content
Lifestyle Recent

Gata cu obsesia pentru curățenia excesivă! Să lăsăm bacteriile înapoi în viața noastră

Magic Mind

În ultimii ani am început să ne confruntăm cu două probleme: tot mai multe persoane dezvoltă alergii și rezistența la antibiotice, din cauza folosirii necorespunzătoare.

Comparat cu copilăria adulților de astăzi, copiii de acum sunt uneori feriți în exces de medii în care ar putea lua contact cu ”murdăria” sau bacterii. Iar asta duce la slăbirea sistemului imunitar.

Doctorul Jack Gilbert susține că este timpul să renunțăm la igienizarea dusă la extrem și să lăsăm bacteriile din nou în viețile noastre.

În mediul înconjurător există mai multe bacterii, decât stele pe cer. Dintre acestea aproximativ 100 sunt nocive pentru sănătatea noastră, restul coexistă cu noi, ne protejează și ne fac să fim ceea ce suntem. Medicul mai spune că fără o serie de bacterii nu am supraviețui.

O serie de bacterii ne ajută să ne dezvoltăm sistemul imunitar, ne ajută corpurile să învețe să trăiască cu bolile virale. Studiile au mai demonstrat că nu este suficient să consumăm bacterii sănătoare, din iaurt de exemplu, dacă nu le avem și în mediul înconjurător.

În consecință chiar este important să nu devenim obsedați de aseptizarea spațiului și să nu consumăm antibiotice fără să fie neapărat nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.