Skip to content
Focus Recent

Înscrierile pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice încep de astăzi

Ministrul Mediului anunță că începând de vineri, 14 mai, se dă startul Programului Naţional Rabla pentru Electrocasnice.

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu au precizat că ”persoanele fizice îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică, timp de 7 zile, în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice”.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

Sunt eligibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente, trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să îşi genereze contul de utilizator.

Programul are trei etape:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice.

Etapa 2: între 04 şi 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri şi tablete.

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.