Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Obezitatea poate provoca demență

O siluetă armonioasă înseamnă de fapt că vă asigurați că veți avea o stare de sănătate bună. Oamenii de știință atrag atenția că persoanele care au burta și grăsime în jurul taliei riscă să dezvolte un declin al creierului, din cauza inflamațiilor provocate de celulele grase.

Aproximativ 42.3 milioane de persoane ar urma să sufere de obezitate la nivel mondial, până în 2020, iar asta este o reală problemă.

Cei care au probleme cu greutatea riscă să aibă demență. Oamenii de știință sugerează că acest lucru este cauzat de celulele grase care declanșează inflamația în creier, iar asta îi diminuează activitatea.

Profesorul Conal Cunningham, autorul principal al studiului, a spus: „Deși am știut de ceva vreme că obezitatea este asociată cu consecințe negative asupra sănătății, studiul nostru adaugă dovezi noi care sugerează că obezitatea și unde ne depozitează excesul de greutate ar putea influența sănătatea creierului nostru.

Acest lucru are implicatii semnificative asupra sanatatii publice.

Demența afectează în jur de 850.000 de oameni din Marea Britanie și 5.7 milioane de americani și le face să se înrăutățească în timp cu memoria, judecata și comunicarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.