Skip to content
Focus Recent

Județul Mehedinți – Pepinieră de miniștri pentru Viorica Dăncilă

Județul Mehedinți pare să fie unul cu noroc pentru premierul Viorica Dăncilă având în vedere că are în Guvern sau va avea o serie de politicieni, care își au aici rădăcinile.

Despre cine este vorba? Despre 5 politicieni, actuali, foști și, poate, viitori miniștri. Pe lista avem:

Petre Daea – ministrul Agriculturii – El fost ales senator în legislatura 2004–2008 din partea județului Mehedinți pe listele partidului PSD, apoi reales senator în legislatura 2008-2012 și ales deputat în legislatura 2012-2016. A fost ministru al Agriculturii în perioada 14 iulie–28 decembrie 2004 în guvernul condus de Adrian Năstase, iar din ianuarie 2017 este ministru al agriculturii în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

Ecaterina Andronescu – ministrul Educației – S-a născut pe 7 aprilie 1948, în Malovăț. Este parlamentar și a fost ministru al Educației de foarte multe ori. Ultima oară a aflat că este demisă din presă. De ce? Din cauza declarației controversată făcută cu privire la cazul din Caracal: ””Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină!”

Mihai Fifor: Ministru interimar de Interne. S-a născut pe 10 mai 1970, laTurnu Severin. El a fost ministru al Apărării în 2017. După care în august 2019, cazul Caracal l-a propulsat ministru interimar de Interne. Mehedințeanul Mihai Fifor a fost numit ministru de Interne, pentru 45 de zile, după demisia bruscă a lui Moga.

Ion Cupă: Propus să fie ministrul Energiei – S-a născut în Mehedinți. A avut funcţii de conducere la DGFP Gorj şi DGFP Mehedinţi. Declaraţia de avere arată că deţine două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin şi unul în Târgu Jiu, o casă în Drobeta Turnu Severin. Are venituri anuale de 129.372 lei, din funcţia de deputat, în timp ce soţia a avut venituri de 94.769 lei, din funcţia de biolog specialist, la Spitalul Judeţean Mehedinţi.

Dan Chirilă: Propus să fie ministru de Interne – S-a născut în Mehedinți la 20 august 1978. Ulterior a absolvit, în 1997, Școala de agenți de poliție din Câmpina, și a fost, până în 2003, agent operativ, adică subofițer de poliție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.