Skip to content
Administrație locală Recent

Pregătiri intense pentru inaugurarea în Mehedinți a traseului via Transilvanica! A participat și nepotul regelui Mihai

Via Transilvanica este drumul care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol, și va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până în Bucovina, la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare.

În curând traseul va fi inaugurat oficial. Drept urmare autoritățile locale și județene din Mehedinți fac ultimele pregătiri pentru a marca acest drum. La aceste întâlniri de lucru a participat săptămâna aceasta și nepotul regelui Mihai, Nicolae al României.

Sunt ultimele zile în care în județul Mehedinți se montează bornele de-a lungul drumului care unește, Via Transilvanica. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, Nicolae al României, prezent în Mehedinți, voluntarii de la Geoparcul Platoul Mehedinți și reprezentanții Tășuleasa Social au străbătut traseul și l-au marcat. Vă ținem la curent cu momentul inaugurării care va fi cât mai curând, astfel încât traseul să fie pus la dispoziția călătorilor, iubitorilor de aventură și frumos! Le transmit toate gândurile bune și aprecierea celor care s-au implicat în concretizarea proiectului Via Transilvanica în județul Mehedinți”, a anunțat președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu.

Traseul via Transilvanica va avea 950 de km.

De la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului. Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape, o primă porțiune fiind prevăzută pentru 2018 – primii 100 km: pe raza județului Bistrița-Năsăud”, anunță autorii proiectului Via Transilvanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.