Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Klaus Iohannis: Nu suntem pregătiți pentru așa ceva!

Președintele României se declară îngrijorat de ultimele acțiuni ale Guvernului, în mod special pe cele de la ministerul de Externe – instituție responsabilă cu pregătire pentru preluarea președinției Uniunii Europene. Demisia lui Negrescu de la minister, a lui Titus Corlățean de la președinția comisiei parlamentare au stârnit diverse speculații că nu am fi pregătiți. Și Klaus Iohannis este de părere că România nu este pregătită.

Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, cu toate că nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie extrem de onorantă şi de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face faţă rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demişi. Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare şi implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave„, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din României.

Între timp, George Ciamba a fost nominalizat de premierului Viorica Dăncilă pentru a-l înlocui pe ministrul demisionar al Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.