Skip to content
Recent

Mezinul lui Ion Dolănescu, ales deputat într-o țară exotică

Mezinul regretatului cântăreț de muzică populară Ion Dolănescu a fost ales deputat într-o țară exotică.

Este vorba despre Dragoș Dolănescu (foto sus), în vârstă de 43 de ani, votat deputat în Parlamentul din Costa Rica, scrie Adevărul.ro.

Dragoş Dolănescu, stabilit în Costa Rica, s-a înscris în Partidul Republican din ţara central-americană şi a militat pentru ajutorarea oamenilor săraci. Recent, el a fost ales deputat în Parlament, candidând într-o circumscripţie din Alajuela, al doilea oraş ca mărime din Costa Rica, după San Juan.

Dragoș Dolănescu a precizat că a primit peste 100.000 de voturi şi că a fost o mândrie să vadă atât de multe steaguri tricolore în Costa Rica în ziua alegerilor.

„Nu am obţinut preşedinţie, cu (aş fi dorit şi cum s-a făcut efortul), dar sperăm ca în 2022, la următoarele alegeri, să ajungem la preşedinţie”, a afirmat Dolănescu.

Înainte de a se implica în politică, Dragoş Dolănescu a fost psiholog în Costa Rica. El este căsătorit şi are doi copii: o fată în vârstă de 17 ani şi un băiat de 13 ani. Dragoş Dolănescu îi calcă astfel pe urme tatălui său, care a fost la rândul lui deputat, în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele PRM. În cadrul activităţii sale parlamentare, Ion Dolănescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Slovacia şi Lituania. Dolănescu-senior renunţat la activitatea politică, deoarece a considerat că n-a reuşit să facă prea mult pentru artişti.

Dragoş Dolănescu este fiul din a treia căsnicie a lui Ion Dolănescu. Mama lui este Margarita Valenciano, originară din Costa Rica şi pe care cântăreţul, care a murit în 2009, a cunoscut-o în perioada în care aceasta era studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.