Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Mă voi preocupa pentru ca severinenii să aibă parte de un sistem modern care să le asigure căldura necesară pe perioada de iarnă

 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, spune că nu a existat o preocupare reală a social democraților Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici pentru programul de modernizare a sistemelor de încălzire, deși s-au lăudat cu asta.

Afirmațiile acestuia sunt întărite de faptul că în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe anul 2019, la capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, Titlul 51 ”Transferuri între unități ale administrației publice”, art. 51.01 ”Transferuri curente”, alin. 51.02.06 ”Retehnologizarea centralelor termice și electrice de termoficare” la data de 28 octombrie 2019 erau aprobare credite de angajament în valoare de 70.000 mii lei.

“Cu acești bani nu poți moderniza nici măcar centrala unui singur municipiu din România. De asta spun că celor de la PSD nu le-a păsat de asta”, spune ministrul Virgil Popescu.

Promisiunule au curs însă pe bandă rulantă și un exemplu este municipiul Drobeta Turnu Severin unde social-democrații se lăudau că vor construi o centrală termică cu sprijin guvernamental:

“Studiu de caz: municipiul Drobeta Turnu Severin. Din fericire, iarna aceasta avem păcura necesară asigurată, din rezervele statului. O premieră după 4 ani de probleme, chinuri și cetățeni care au înghețat în propria casă. Însă pentru modernizarea sistemului de încălzire, de care depind aproximativ 30.000 de locuinţe, zeci de şcoli, instituţii publice, și pentru construirea unei centrale termice în cogenerare de înaltă eficiență este nevoie de 250.000 mii lei! Primarul social democrat Marius Screciu anunța că a găsit o soluție de finanțare! Care soluție având în vedere că Dăncilă și Teodorovici au dat pentru toată țara doar 70.000 mii lei?”.  

Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, mai spune că se va preocupa “pentru ca în viitorul apropiat severinenii să aibă parte de un sistem modern care să le asigure căldura necesară pe perioada de iarnă. Și mă voi preocupa, în mod special, de extinderea rețelei de gaz în Severin, în Mehedinți și în toată țara”.

 

 

 

2 comentarii la “Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Mă voi preocupa pentru ca severinenii să aibă parte de un sistem modern care să le asigure căldura necesară pe perioada de iarnă

  1. O masura laudabila dar spune cu dubiect si predicat:conform carei legi,in care spuneati ca se aduce gazul pana la usa apartamentului sau cum este acum,sa platim pe banii nostrii aducerea de la magistrala pana la usa apartamentului cum cere presedintele asociatiei 90 din Severin?

  2. Bună ziua. Ma numesc Seitan Alexandru, Președinte Asociația de proprietari ZET TURNU SEVERIN ce cuprinde blocurile Z10 di Z11 de pe str Orly.nr.55 Grija la va rugam insistent sa intervenții la firma Mehedinți Gaz sa extindă aductiunea cu gaz pînă la blocurile sus mentionate .Precizez faptul că au fost făcute toate demersurile de către Asociația de Proprietari precum și intervenții la Primărie însă situația a rămas RECE ca in Gara. Astept un raspuns pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.