Skip to content
Ediția de Astăzi

Premierul Ludovic Orban spune că alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie

Premierul Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, dacă un prim val al epidemiei se va stinge la începutul lunii iulie.

Referitor la scrutinul pentru Parlament, Orban spune că s-ar putea asigura „o prezenţă la vot semnificativă” prin introducerea votului prin corespondenţă în ţară sau a votului electronic „bine securizat”.

Am şi prezentat public care e punctul meu de vedere astăzi, sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic” a afirmat Orban, joi seară, la B1 TV, potrivit PSNews.ro

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Orban vorbeşte despre posibilitatea introducerii votului prin corespondenţă inclusiv în ţară sau a votului electronic „bine securizat”, modalităţi de vot care ar asigura o prezenţă la vot „semnificativă”.

„Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Ca asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a adăugat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.