Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele Camerei Deputaților anunță că merge înainte cu demersul de revocare al Avocatului Poporului

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a anunțat că vor convoca un plen al Camerelor reunite pentru a vota cererea de revocare a Avocatului Poporului și respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și Radioului Public.
Marți, 16 februarie, vor avea loc Birourile Permanente Reunite și vom convoca o reuniune a Camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vor fi mai multe puncte importante pe ordinea de zi, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport, este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi de conducerea Radioului Public”, a precizat liderul PNL.
Totodată, Ludovic Orban a precizat că vor fi introduse la plen și proiectele legislative pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.
Sunt mai multe proiecte legislative pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziției. Dacă se respectă toate prevederile regulamentare, le introducem în primul plen. Comisia de statut va fi constituită oricum. Există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi pentru că termenele au fost depășite cu mult. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, prin modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor. PNL a fost singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari și am avut această poziție de-a lungul ultimilor ani. Desființarea acestor pensii este un lucru drept, corect, fair play față de cetățeni. Nu mai avem de ce să amânăm adoptarea acestor modificări la legea privind statutul deputaților și senatorilor. Vrem să punem punct acestor pensii speciale pentru parlamentari, într-un termen cât mai scurt”, a mai explicat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.