Skip to content
Administrație locală Recent

Primește sau nu Screciu bani de la Guvern pentru căldură? El a cerut, dar lui Dragnea nu a părut că îi pasă

Bugetul a fost adoptat de Guvern. Mai urmează să treacă prin Parlament, după care să fie promulgat de președinte țării. Poate în două săptămâni România va avea buget. Ce e drept ne apropiem de luna martie, deci întârzierea este mare, iar scandalul a fost pe măsură.

Una spun cei de la Putere, alta spun cei din Opoziție. Testul însă se va face în realitate. De exemplu, problema Severinului când e vorba de buget, pe lângă cele aferente, o reprezintă banii lipsă pentru încălzirea orașului. Cu tot cu împrumutul făcut de primărie mai este nevoie de bani de la buget. Pe care rămâne de văzut dacă îi va primi. Dar din ce ni s-a spus sunt slabe șanse. Poate de aici și tăcerea primarului Severinului Marius Screciu când e vorba de concluziile cu care a venit de la întâlnirea cu primarii de Municipii și liderul PSD Liviu Dragnea.

Unul dintre cei mai vocali primari din Asociația Municipiilor din România – Gheorghe Falcă a dezvăluit câte ceva din această întâlnire, care nu prea le dau mari speranțe severinenilor.

31 milioane lei este suma pe minus la Drobeta Turnu Severin. Da dânsul (Marius Screciu n.red.) a fost foarte corect, a spus realitatea, a spus că pierde din buget atât în 2019, la fel cum a pierdut și în 2018. Drobeta Turnu Severin este un oraș care are nevoie de bani pentru dezvoltare, dar e pe minus cu 31 milioane de lei. A ridicat și problema celor 15 milioane de lei pentru încălzirea muncipiului, dar pentru domnul Dragnea sensibilitățile astea nu există. Deci nu cred că va primi acești bani. Orașul Drobeta Turnu Severin trebuie ajutat, nu furat. Trebuie alocate sume mari pentru investiții”, a declarat primarul Aradului Gheorghe Falcă.

Dar vai…cum se poate? Nu le promisese Dragnea parlamentarilor PSD de Mehedinți că va da acești bani pentru încălzirea Severinului? Noi așa știm! Dar o vorbă din bătrâni spune așa: nu te doar gura să faci promisiuni! Pe Dragnea pare că nu l-a durut gura, dar să vedem acum pe unde va scoate ”cămașa” primarul Screciu dacă nu va primi banii promiși.

Pe de altă parte severinenii pot sta relativ calmi – pare că vremea se încălzește puțin în următoarele zile, deci nu există risc ridicat de a congela în propria casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.