Skip to content
Ediția de astăzi

Scandal de amploare după ce o pacienta arsă la spitalul Floreasca a murit

Pacienta care a fost arsă în urma unei operații la spitalul Floreasca  a decedat duminică, 29 decembrie, în jurul orei 19.50. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.

Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa Ministerul Sănătății pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

De asemenea, cei de la minister au anunțat că o echipă condusă de conf. dr. Horatiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a fost duminică dimineața la Spitalul Clinic de Urgență București pentru a verifica starea de sănătate a pacientei arse pe masa de operație, cât și calitatea îngrijirilor medicale acordate. De asemenea, sunt studiate unele documente ale Foii de Observație Clinice Generale.

Toate concluziile acestei anchete vor fi făcute publice după terminarea cercetărilor.

Am luat această decizie de a comunica datele la sfârșitul anchetei, tocmai pentru a se evita speculațiile. Este un caz cu multe implicații și, din respect față de pacientă și familia sa este corect să tragem concluziile când avem toate dovezile și declarațiile clare ale celor implicați. Vă asigur că nu vom temporiza mersul anchetei”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu. Ancheta este în curs de desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.