Skip to content
Administrație locală

Se restaurează Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Șimian

Primarul comunei Șimian Constantin Trușcă anunță că au început lucrările de reabilitare și restaurare a unui lăcaș de cult din satul Cerneți.
Investițiile în comuna Șimian continuă vizând toate domeniile de interes ale comunității, astfel după reabilitarea sau construirea de școli, grădinițe, drumuri și parcuri, a venit timpul să ne aplecăm atenția și asupra locașurilor de cult. Astfel, au fost demarate lucrările de consolidare, restaurare și valorificare turistică a Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din satul Cerneți – comuna Șimian prin Programul Național de Dezvoltare Rurală Măsura 7.6 – Protejarea patrimoniului cultural proiect în valoare de aproximativ 500.000 de Euro. În perioada următoare se va avea în vedere găsirea soluțiilor de finanțare pentru reabilitarea și altor lăcașuri de cult care necesită astfel de lucrări”, anunță primăria Șimianului.
Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” este unul din numeroasele monumente istorice din localitatea Cerneți, comuna Șimian, județul Mehedinți. Ctitorii bisericii sunt Ioan Grecescu, Ștefan Miculescu, Ioniță Armeanu în anul 1820. Suma cheltuită pentru zidirea bisericii a fost de 555 de taleri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.