Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu de ziua partidului: Sunt onorat că fac parte din PNL

Liberalii marchează luni, 24 mai, 146 de ani de la înființarea partidului. Cu această ocazia, președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a transmis că este mândru că face parte din Partidul Național Liberal.
La mulți ani, PNL! Astăzi marcăm borna: 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal! Sunt onorat că fac parte din PNL, că fac parte dintr-un Guvern condus de un premier liberal, care și-a asumat să demonstreze că liberalismul este cea mai bună soluție pentru dezvoltarea României, pentru bunăstarea românilor! Cu această ocazie vreau să le transmit un mesaj colegilor: La mulți ani, dragi liberali! Avem misiunea de a ne ridica la nivelul marilor lideri politici liberali care au modernizat România. Mai mult chiar: să îi depășim, pentru că România are nevoie de politicieni asumați, care își dedică energia pentru a face reforme și pentru a implementa cele mai bune proiecte”, este mesajul transmis de președintele PNL Mehedinți.
Și deputatul liberal Dumitru Mărculescu a transmis că este mândru că este liberal.
Adevărata democraţie înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi. Orice democraţie îşi află, desigur, în fruntaşii săi o călăuză binefăcătoare, dar tot reazimul şi toată nădejdea nu poate s-o aibă decât în propria-i înţelepciune şi propria-i energie. Căutaţi şi îndemnul şi puterea de a înfăptui în voi, şi numai în voi înşivă!, spunea marele Ion C. Brătianu, părintele Partidului Național Liberal.  Astăzi, mai mult ca oricând, aceste vorbe trebuie să ne călăuzească pașii. Tot ceea ce facem trebuie să ne definească pe noi ca oameni și politicieni. Sunt mândru că, la 146 de ani de liberalism, mă aflu printre zecile de mii de liberali care pot contribui la dezvoltarea unei Românii moderne și prospere. Istoria României a fost marcată de evenimente importante când liberalii au reușit sa îndeplinească înaltele idealuri naționale. Astfel, au contribuit decisiv la prosperitatea tuturor românilor. România trece printr-o perioadă dificilă cauzată de pandemie. Sunt însă convins că vom reuși să depășim momentele grele și împreună vom dezvolta România.  La mulți ani, România! La multi ani, PNL”, este mesajul parlamentarului.
Senatoarea liberală Stela Firu a marcat și ea ziua PNL.
Astăzi, Partidul Național Liberal este în sărbătoare. Se împlinesc 146 de ani de când Ion C. Brătianu, alături de Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu și Tache Anastasiu au pus bazele partidului ce va marca și peste veacuri istoria României. Câștigarea independenței de stat, crearea României Mari, reforma agrară din 1921, Constituția din 1923, au fost momente cruciale pentru istoria României unde liberalii și-au pus amprenta. După cel de-al doilea război mondial, comunismul a stopat progresul României. Instaurarea regimului totalitar a dus la dispariția pluralismului politic, implicit a Partidului Național Liberal. Mulți dintre fruntașii liberali au murit în inchisorile comuniste, iar alții au luat calea exilului, de unde nu au încetat sa promoveze ideile si crezurile liberale. În 1989, după căderea comunismului, o parte dintre aceștia s-au întors în țară pentru a reorganiza și reconstrui Partidul Național Liberal. Acestora li s-au alăturat personalități marcante din țară. Printre cei care au repus bazele formațiunii liberale s-au numărat Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, I.V. Săndulescu, dar și Radu Câmpeanu, primul președinte postcomunist al PNL. În primele zile ale anului 1990, PNL s-a reînregistrat ca partid politic și a început o nouă etapă din existența sa politică. De aceea, frumoasa istorie a PNL ne obligă, pe noi toți liberalii, să ne ridicăm la standardele înaintașilor nostri. Prin toate acțiunile noastre, vrem să contribuim la construirea unei Românii moderne și dezvoltate. La mulți ani, România! La muți ani, PNL”, a transmis Stela Firu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.