Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Competiția primarilor din PSD Mehedinți! Cine a câștigat?!? Aladin Georgescu, reconfirmat președinte

 

Conferința de alegeri a conducerii PSD Mehedinți s-a finalizat. Aladin Georgescu a fost reconfirmat președintele organizației social democraților din Mehedinți.

Competiția dintre cei doi primari din PSD Mehedinți pentru funcția de președinte executiv PSD Mehedinți s-a dat între Marius Screciu și Constantin Trușcă și s-a finalizat cu victoria primarului Severinului.

În urma votului rezultatul a fost următorul: 358 pentru Screciu și 193 pentru Trușcă.

Ce au declarat cei doi înaintea votului:

Constantin Trușcă primar Șimian: ”În ultimele zile am încercat să îmi răspund personal dacă să îmi depun sau nu candidatura, să deranjez sau nu un anumit stil de conducere, dacă suntem suficient de mulți să facem o schimbare, după o consultare cu mai mulți am decis să candidez. Candidez în condiții destul de ingrate: peste 100 de delegați sunt ai adversarului și prietenului meu Marius Screciu. Este adevărat că Severinul e mare, dar nu a făcut niciodată diferența pentru PSD față de comuna Șimian la alegeri. Candidez pentru o viață de partid transparentă – să nu aflăm din presă ce hotărâri au luat liderii. Nu îmi doresc să fie menținuți în funcție, uneori ilegali, oameni care nu au avut nicio contribuție în partid, iar voi cei care ați muncit în campanie asistați neputincioși. Candidez nu pentru că am vrut să conduc organizația PSD Mehedinți, nu candidez niciodată pentru funcția de președinte, ci pentru a consolida o organizație puternică. Candidez ca președintele Aladin Georgescu să nu fie în permanent conflict cu câțitva primari care au obținut rezultate – aș menționa aici Vânjulet, Gogoșu și altele. Candidez ca să se promoveze oameni cu potențial de la organizațiile de tineret sau femei, nu vânători de funcții. Avem cel mai performant program de guvernare, dar acum la alegeri am avut cel mai slab rezultat. Care au fost cauzele? Una dintre cauze: deciziile luate doar de unii lideri. PSD nu aparține unor lider, ci dumnevoastră membrilor – primarilor. Candidez pentru a face o echipă puternică cu Aladin Georgescu, sunt din rândul dumnevoastră și știu problemele cu care vă confruntați – vreau doar să ajut, nu am niciun interes personal, simt că putem mai mult. Orice competiție ne unește, nu ne dezbină! Și doamna premier fac un apel să îi ajutați pe cei din Severin să îi ajute cu bani de căldură”.

Marius Screciu – primar Drobeta Turnu Severin: ” În ultimii 5 ani de zile nu am primit vizita unei premier, deși am fost una dintre cele mai bune organizații PSD din țară, suntem pe locul 3 și e important și ne-am dori să fim mult mai mult băgați în seamă. Prima problemă o reprezintă încălzirea orașului. Și aș vrea să o felicit pe doamna premier și  pe domnul Teodorovici au dat OUG care ne permite să găsim soluții pentru încălzirea orașului. OUG prevede alocarea de 85% din fonduri de le Guvern 15% de la municipalitate pentru un sistem de încălzire performant. Suntem foarte aproape, într-o lună de zile putem depune documentele – pentru a găsi o alternativă viabilă – o giga calorie ieftină. Mai avem însă un hop – iarna asta avem dorința să ne sprijiniți – comunitatea are nevoie și cred că merităm. O altă problemă: portul – port care a fost construit de înaintașii noștri, de severinenii de la 1860. Nu e posibil ca un oraș Severin să nu aibă faleză – nu e posibil ca comunitatea să nu poată investi să rezolve această problemă. Suntem o organizație extraordinară – de ani de zile suntem fruntași, dar cred că nu suntem totuși respectați la valoarea pe care o avem. Le doresc succes tuturor colegilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.