Skip to content
Focus

Cu ce s-a ocupat PSD cât timp atenția generală s-a mutat la Caracal. Trei decizii controversate luate în doar 24 de ore

Inquam

Într-o perioadă în care atenția și emoția sunt îndreptate spre tragedia de la Caracal, partidul de guvernământ profită de tulburarea generală și acționează. În doar 24 de ore, PSD a luat trei decizii care, în condiții normale, ar fi stârnit valuri de revoltă.

Indignări au fost, în principal din partea opoziției, dar au fost imediat acoperite de știrile din Caracal, potrivit PSNews.ro

Astfel, la Autoritatea Electorală Permanentă au fost demiși mai mulți directori, cu doar trei luni înainte de alegerile prezidențiale. PNL acuză că au fost demiși cei care nu au simpatii politice față de PSD, iar în locul lor au fost aduse persoane fidele preşedintelui instituţiei, Constantin Mituleţu-Buică. Practic, PSD populează cu oameni de încredere și fideli partidului o instituție esențială la alegerile ce vor urma: prezidențiale, locale și generale.

Despre tăierile de fonduri de la Educație, Sănătate și Transporturi au vorbit chiar cei de la ALDE, partenerii de guvernare ai PSD.

„Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii”, se arată într-un comunicat al ALDE.

O a treia măsură controversată este o amnistie fiscală mascată pentru datornicii cu restanțe de peste un milion de lei, asta în condițiile unui buget care deja sângerează. Potrivit ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, de această măsură vor beneficia 28.500 de societăţi cu capital privat, 23.000 de persoane fizice şi peste 1.100 instituţii şi unităţi administrativ-teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.