Skip to content
Administrație locală Recent

Liberalii s-au hotărât: Depun proiect de hotărâre ca să scape de Mehedinți Gaz

Grupul consilierilor liberali din Drobeta Turnu Severin au anunțat că vor depune un proiect de hotărâre în vederea retragerii dreptului de concesiune a gazului, care în acest moment este deținut de firma Mehedinți Gaz. Este un prim pas care se face pentru a ”scăpa” de firma Mehedinți Gaz, care nu și-a respectat obligațiile contractuale în ultimii 12 ani.

Decizia vine după ce în ședință Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, din data de 21 martie, când reprezentanți ai societății Mehedinți Gaz au venit să dea explicații în forul local despre modul cum înțeleg să continue lucrările de extindere a rețelei de gaz în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a declarat la vremea respectivă că nu mai crede în promisiunile celor de la Mehedinți Gaz.

„La Severin nu mai merge. Poate să meargă în altă parte, dar la noi nu mai merge. Astăzi, le-am spus celor de la Mehedinți Gaz că dacă vin cu o propunere viabilă suntem dispuși să discutăm semnarea unui act adițional cu garanții ferme financiare, cu scrisoare de garanție financiară pe care să o puteam executa în caz de nerealizare. Dacă nu, noi vom depune o hotărâre de Consiliu prin care vom solicita retragerea concesiunii lui Mehedinți Gaz și, de asemenea, prin care vom împuternici primarul să demareze acțiunile în instanță pentru recuperarea celor 0,3 la sută conform caietului de sarcini penalități de întârziere pe zi pentru volumul de investiții nerealizat”, a declarat Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți.

La această oră, puțin peste 20% din populația orașului este racordată la gaze, în condițiile în care sute de cereri de branșare au fost depuse de către severineni. În 2004, Mehedinți Gaz și-a asumat în caietul de sarcini 125 de km de rețea, la nivelul județului Mehedinți, dar în 15 ani au realizat aproximativ 35 de kilometri. Pentru anul 2019, Mehedinţi Gaz estimează realizarea a 22 km de rețea, dintre care 15 vor fi în cartierul Schela Cladovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.