Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Cîțu susține că PSD pregătea în 2019 impozitarea Bisericii Ortodoxe și supraimpozitarea pensiilor. Cum justifica Eugen Teodorovici în 2017 posibila taxare a BOR

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus miercuri că un document intern din 2019 din ministerul condus la acea vreme de Eugen Teodorovici (PSD) arăta trei măsuri luate în calcul de PSD.

Potrivit documentului citat de Cîțu, e vorba despre următoarele creșteri de taxe și impozite:

1. Impozitarea veniturilor bisericii
2. Supraimpozitarea pensiilor – prin instituirea unor contribuții mai mari reținute din pensii
3. Creșterea prețului polițelor RCA

”Este un document numit Tabel măsuri venituri și cheltuieli din 19 iulie 2019. Sunt trei măsuri pregătite de socialiști dacă vor veni la guvernare”, a spus Cîțu.

Reamintim că Eugen Teodorovici a vorbit în 2017 și 2018 despre o posibilă impozitare a veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, spunând că „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani, de foarte mulţi bani. Sunt subiecte pe care biserica probabil nu le îndrăgeşte, dar trebuie să găsim un compromis. E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.