Skip to content
Spot

Sindicaliştii de la Europol aduc acuzaţii la adresa Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți

 

Sindicaliştii de la Europol Mehedinţi se plâng că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi le interzice accesul la ședințele de comandă, dar și prezența la toate activitățile privind interesele cu caracter economic, profesional sau social ori drepturile rezultate din desfășurarea raporturilor de muncă sau de serviciu ale membrilor de sindicat.

<<Se pare că acești conducători clandestini cu cap de paie și interese meschine, absconse și secrete fac orice pentru a-și promova și păstra, împreună cu alți manageri, grupurile de interese comune care să eludeze prostia și ilegalitățile comise și să mențină metehnele comuniste, în speranța că polițiștii vor înțelege să nu „se pună cu ei” >>, se arată într-un comunicat de presă, semnat de Alexandru Petolescu, vicepreședinte filiala Europol Mehedinți.

IPJ Mehedinţi a pus sare pe foc atunci când le-a invocat faptul că un alt sindicat, mai exact SNPPC, ar fi reprezentativ la nivelul unităţii. În opinia sindicaliştilor de la Europol Mehedinţi, lucrurile nu stau deloc aşa pentru că dintr-un total de 702 angajaţi ai IPJ Mehedinţi, doar 258 sunt membrii SNPPC, ceea ce înseamnă că la nivelul inspectoratului nu există un sindicat reprezentativ.

“Răspunsul pe care l-am primit arătă redundanța firelor de paie din capetele întunecate ale managerilor acestei insipide unități teritoriale a Poliției Române, care se succed pe principiul și după metoda „copy-paste”. Ni s-a comunicat un răspuns care arată incoerența managerilor acestui organism, ignoranța și incompetența în care se zbat acești manageri, respectiv, faptul că, „potrivit art. 51 alin. 2 din Legea 62/2011, îndeplinirea de către organizațiile sindicale a condițiilor de reprezentativitate se constată, la cererea acestora, de către instanța de judecată care le-a acordat personalitate juridică”, se mai specifică în comunicatul de presă.

Răspunsul IPJ Mehedinţi la acuzaţiile care i se aduc este acela că va face verificări în ceea ce priveşte aspectele semnalate de Europol Mehedinţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.